Voel vijfduizend jaar geschiedenis

In 2019 waren we in Vasse met ons 971’en. Mooi heanig. Stuk voor stuk nuchtere types (behalve tijdens Carnaval). Druktemakers vind je hier niet. Wat overblijft is pure rust en alle ruimte om van de heerlijke natuur te genieten. Gasterij De Bakker is het ideale startpunt (en eindpunt) voor een wandeling of fietstocht naar het idyllisch gelegen Springendal, de Mander Streu of de uitgestrekte Vasser Heide. Hier wordt vijfduizend jaar Twentse geschiedenis bijna voelbaar.

Dat mu’j beleaven.

Fietsen

Dankzij een uitgebreid en uitstekend onderhouden netwerk van fietsroutes ontdek je de mooiste plekjes van Twente.

Bekijk fietsroutes →

Wandelen

Waan je even in een andere wereld. Het Twentse coulisseland laat je na iedere bocht weer versteld staan. Bekijk alle wandelroutes.

Zet de eerste stap!

Highlights Vasse

Het mooiste aan Vasse ligt er omheen: het uitgestrekte Springendal met zacht kabbelende beekjes, bronnen en 5000 jaar oude grafheuvels in een glooiend landschap. In de Vasserbeek draait al zes eeuwen Watermolen De Mast, maar vergeet ook niet Watermolen Bels of Frans te bezoeken.

Bekijk alle highlights →

Highlights Ootmarsum

Een van de oudste en leukste kunststadjes van Twente ligt bijna letterlijk om de hoek. Eeuwen geleden floreerde Oatmöske door een gunstige ligging aan de kruising van twee handelsroutes. Maar de industrie die de rest van Twente in haar greep kreeg, sloeg Ootmarsum over. In het inmiddels beschermde stadsgezicht met vele kunst en glas galerijen raak je niet snel uitgekeken.

Bekijk highlights →

Tafel reserveren